MENU PELAJAR
 
     JADUAL PEPERIKSAAN AKHIR SESI JULAI 2010

 Sila muat turun jadual peperiksaan akhir sesi JULAI 2010. Tarikh Kemaskini : 13/10/2010
   
    a. Jadual Peperiksaan Akhir Bagi Jabatan Kejuruteraan Awam (Kemaskini 27/10/2010)
    b. Jadual Peperiksaan Akhir Bagi Jabatan Kejuruteraan Elektrik (Kemaskini 27/10/2010)
    c. Jadual Peperiksaan Akhir Bagi Jabatan Kejuruteraan Mekanikal (Kemaskini 27/10/2010)
    d. Jadual Peperiksaan Akhir Bagi Jabatan Perdagangan
   
    Arahan Peperiksaan Akhir Sesi Julai 2010
   
    Jadual Pengawas Peperiksaan Akhir Sesi Julai 2010
   
   new Pindaan Jadual Peperiksaan Akhir Sesi Julai 2010 ( Khamis 04/11/2010 ) (Kemaskini 02/11/2010)

 
 

1.    RUANGAN FORUM DAN CHAT

  Menu ini adalah untuk memberi peluang kepada pelajar untuk berbincang, berdiskusi secara sihat bersama-sama staf dan pelajar. Di dalam menu ini, terdapat pelbagai ruangan yang disediakan. Diantaranya ialah ruangan teknologi, bersama staf, bersama pelajar dan umum. Untuk memasuki ruangan ini, pelajar diminta memasukkan login seperti biasa. Di harap pelajar mengunakan sebaik mungkin untuk manfaat bersama. Harap Maklum.

 
2.    MUAT TURUN NOTA/ E-LEARNING

  Menu ini adalah untuk membenarkan pelajar memuat turun nota-nota yang berkaitan dengan pelajar. Nota tersebut kebanyakannya adalah dalam format pdf. Oleh yang demikian, sila pastikan komputer anda mempunyai perisian Acrobat Reader (boleh di download melalui menu diatas). Disini, terdapat pelbagai nota-nota yang berkaitan dengan modul yang sedang diambil mengikut sesi semasa. Nota tersebut di muat naik (upload) oleh pensyarah, staf dan juga yang terlibat di dalam menyediakan bahan pengajaran. Untuk proses akses, pelajar diminta mengisi nombor pendaftaran dan nombor kad pengenalan sahaja.

 
3.    SEMAKAN STATUS PELAJAR

  Menu ini adalah untuk membuat semakan status pelajar samada pelajar berkenaan berdaftar di Politeknik Kota Bharu atau sebaliknya. Ini adalah bertujuan untuk memastikan pelajar tersebut benar-benar berdaftar di PKB. Selain itu, menu ini juga adalah bertujuan untuk memudahkan pensyarah/staf di PKB memastikan pelajar tersebut berdaftar bagi membenarkan pelajar menghadiri sesi kuliah pensyarah modul.

 
4.    SEMAKAN KETIDAK HADIRAN PELAJAR [KOKURIKULUM]

  Menu ini adalah untuk membuat semakan status ketidakhadiran pelajar. Ini adalah bertujuan untuk pelajar tahu tarikh-tarikh ketidak hadiran pelajar pada masa-masa tersebut. Pelajar juga diingatkan sentiasa berhati-hati untuk mengambil cuti dalam tempoh pengajian.

 
5.    SEMAKAN KEPUTUSAN PEPERIKSAAN AKHIR

  Menu ini adalah untuk membuat semakan keputusan peperiksaan akhir. Keputusan peperiksaan akhir boleh dilihat setelah mesyuarat lembaga peperiksaan peperiksaan seperti yang telah dinyatakan. Pelajar boleh melihat keputusan peperiksaan akhir samada pelajar berkedudukan baik, kedudukan syarat gagal berhenti atau sebaliknya. Setelah keputusan telah dipaparkan, sila pastikan pelajar mengetahui tarikh proses pendaftaran modul bagi semester berikutnya.

 
6.    SENARAI MODUL DAN BORANG PM01/PM02/PM03

  Menu ini menyediakan ruangan pelajar untuk memuat turun jadual pelajar, jadual peperiksaan akhir serta jadual modul mengikut jabatan. Untuk peperiksaan akhir semester, pelajar bolehlah memuat turun perkara yang dinyatakan dengan memasukkan no kp dan no metrik pelajar. Sekiranya ada sebarang masalah, sila rujuk penasihat akademik masing-masing atau hubungi pegawai peperiksaan atau AJK peperiksaan jabatan.

 
7.    SEMAKAN PENDAFTARAN MODUL SESI JULAI 2010

  Menu ini menyediakan ruangan pelajar untuk menyemak senarai modul yang didaftarkan dan digugurkan (DROP) pada sesi Januari 2010. Sekiranya ada sebarang masalah, sila rujuk ajk pendaftaran modul jabatan masing-masing.

 
8.    SEMAKAN & CETAKAN KEPUTUSAN LATIHAN INDUSTRI

  Menu ini menyediakan ruangan pelajar untuk menyemak Keputusan Latihan Industri bagi pelajar yang telah mengikuti latihan industri pada sesi Januari 2009 dan Julai 2008.

 
9.    ESOLMS -Web Based Student Oriented Learning Management System   

  Menu ini adalah sebuah program untuk penilaian projek pelajar atau dikenali sebagai Project Based Learning. Program ini adalah digunakan untuk menilai prestasi dan pencapaian projek pelajar mengikut mingguan dan semester. Adalah diharapkan semua pelajar berkenaan dapat mendaftarkan butiran, serta tajuk projek di dalam talian ini.

 
10.    SOAL SELIDIK PENILAIAN PROSES PENGAJARAN PENSYARAH

  Menu ini adalah untuk tujuan pelajar membuat penilaian kepada Pensyarah Modul yang mengajar. Diharap pelajar dapat membuat penilaian dengan telus. Maklumat pelajar tidak akan direkodkan.

 
 
 
:: Pengguna W3C
d
n
i
Bantuan W3C
:: Hadis Pilihan
   
   
:: KOD QR
QRCode
:: PAUTAN
:: TENDER/SEBUTHARGA
:: SENARAI POLITEKNIK MALAYSIA
:: JAWATAN KOSONG
:: JAWATAN KOSONG SEBAGAI PENSYARAH?

:: Bayaran Online
Pos Malaysia
My Bayar
Bank Islam
FPX Online
CIMB Clicks

:: i-Perkhidmatan PKB
Portal PKB Baru
NCTVETI 2015
Portal Rasmi 1GovUC
WebMail 1GovUC
NCME 2014
iCLAIM
U-Pustaka PKB
a Portal SPMP
l i-UBSxm
Perisian Peperiksaan
COT- Center Of Technology
e-SOLMS (Projek Pelajar)
E-Kerosakan
CIDOS E-LEARNING 1.5
CIDOS E-LEARNING 2.5
E-Thumb
a OPAC Library
PKB-Joblink

:: Statistik
Pengunjung Hari Ini
2612
Jumlah Pengunjung
2063106

:: Kemaskini

Kemaskini Pada : 01/03/2015
myGoverment
Jabatan Perkhidmatan Awam
MSC Malaysia
Jabatan Pengajian Politeknik
HRMIS
Sistem Pengurusan Aset
esis
MQA
1L5G
MYOBE
PTPTN
Jobstreet